Eyes of Stars

Trecut…prezent…viitor…chipul reflectat în trei oglinzi paralele. Camelia Constantin

Trecut…prezent…viitor…chipul reflectat în trei oglinzi paralele.(Constantin C)

luni, 23 iulie 2012

Elvis Presley

Elvis Presley era "urmarit" de OZN-uri
Poate ca a fost regele incontestabil al Rock’N’Roll-ului, dar nu a detinut un rang inferior nici intre martorii manifestarii fenomenului OZN. Este posibil ca  pionierul adorat de o planeta al muzicii rock, Elvis Presley, sa fie,  oficial, prima vedeta muzicala care a imbratisat cu ardoare ideea existentei OZN-urilor, pe tot parcursul vietii sale.

Sursa acesti informatii este cartea autorului american Michael C. Luckman, intitulata "Rock Extraterestru: Legatura extraterestra a Rock'N'Roll-ului" si care prezinta cazurile unor muzicieni faimosi ce au pretins ca ar fi experimentat intalniri cu extraterestri.
Luckman declara ca dintre toate figurile emblematice ale culturii pop-rock, Elvis, de
departe, a avut cea mai puternica legatura cu OZN-urile, avand parte de mai multe "contacte" cu acestea de-a lungul vietii. Autorul mai pretinde ca totul a inceput in chiar noaptea nasterii "regelui" - 8 ianuarie 1935 - atunci cand o lumina ciudata, neidentificata, a fost observata pe cerul de deasupra casei din Tupelo, Miss, in care Elvis a copilarit. Episodul a fost confirmat de mai multi martori ai momentului. Mai mult decat atat, se presupune, crede tot Luckman, ca Elvis ar fi fost "contactat telepatic de doua fiinte extraterestre la varsta de opt ani", entitati care i-au oferit copilului Presley o scurta
introspectie in maretul sau viitor. Cel mai apropiat prieten si totodata stilistul rock-star-ului, Larry Geller, nu poate confirma asemenea informatii, dar recunoaste ca a experimentat, dimpreuna cu Regele, de mai multe ori, observarea pe cer a unor obiecte ciudate.
Desi Elvis nu a mers niciodata atat de departe incat sa pretinda ca a fost contactat direct de extraterestri, Geller declara ca Regele era foarte deschis posibilitatii ca viata sa existe si in ale lumi.Tot Geller vorbeste despre colectia de peste 350 de volume a lui Elvis, referitoare la subiecte "new age", intre care unele concentrate in special pe problematica OZN-urilor. Transporta cu el aceasta colectie de ficare data cand calatorea. In final, Luckman crede ca starurile rock experimenteaza adesea
imagini ale obiectelor zburatoare neidentificate gratie unei trasaturi comune: "sunt toti indivizi creativi si flexibili". Autorul nu crede ca drogurile, o parte atat de comuna din stilul de viata al acestor oameni, ar avea de a face cu aceste intalniri. "Sunt de parere ca acesti artisti sunt meniti sa reprezinte lianti intre oameni si extraterestri; meniti sa obtina informatii care sa
ne ajute, aici pe Pamant, in viitor", a mai adaugat Luckman.Entuziasti ai ideii existentei extraterestrilor au mai fost sicelebritati precum Jimi Hendrix, John Lenon si Michael Jackson.
Sursa: AOL
 Elvis Presley – Regele a murit! Traiasca regele!
Dupa ce a innebunit, practic, generatii intregi de adolescenti, efectul Elvis se mai face inca simtit chiar si in zilele noastre. Nu numai ca stim cu totii cine este, dar inca ne mai zbantuim cu placere pe muzica lui. Cum este posibil ca un om sa aiba o asemenea influenta asupra vietii si culturii a milioane de oameni si cu toate acestea sa moara ca orice om obsinuit, si nu oricum, ci stand pe vasul de toaleta? Destul de greu de inghitit o atare varianta…


Ecce homo
Adoratorii lui Elvis refuza sa isi aminteasca ultimii ani din viata artistului, cand popularitatea sa scazuse, in schimb abuzul de medicamente si de mancare in defavoarea unui regim de viata sanatos era o constanta a vietii regelui rock&roll-ului. Locul unei figuri ingrijite si al unei siluete subtiri a fost preluat de imaginea unui barbat gras care incerca sa salveze aparentele. Pentru aceasta atitudine de delasare si de nepasare fata de propria persoana si fata de fanii sa, care isi doreau in continuare sa admire un rege, presa l-a criticat destul de dur pe Elvis.

Lucrurile au luat o intorsatura brusca, in momentul in care s-a raspandit vestea mortii sale. In mod straniu, desi moartea fizica a fost declarata oficial, regele rock&roll-ului a inviat! Si asa a ramas din acel moment, pana in zilele noastre.  Cu o cariera post-mortem in ascensiune, vestea mortii trucate a lui Elvis a reprezentat o sursa de venituri deloc de neglijat pentru anumite parti implicate. Prin urmare, oamenii au inceput sa il vada prin diverse coltisoare ale lumii sau sa sustina infocat ca acesta traieste inca. Insa atat medicii care s-au ocupat de el in timpul vietii, cat si cei care au performat autopsia, sustin in continuare ca Elvis este mort, iar criminalul nu este altul decat artistul insusi.

Ultima reprezentatie scenica a avut loc in Indianapolis, in data de 26 iunie 1977 (vezi clipul de mai sus). Conform marturiilor apropiatilor care au luat parte la concert a fost cel mai bun spectacol din ultimii ani, in care acesta s-a straduit sa le aminteasca fanilor sai de zilele mai bune. Chiar daca reprezentatia parea ca deschide un nou drum in viata omului Presley, nu avea sa fie decat inceputul sfarsitului. Un alt turneu a fost programat pentru data de 17 august 1977, insa de aceasta data reprezentatia a fost anulata in urma unei absente cat se poate de motivate. Cu doar o zi inainte de inceperea turneului, Elvis Presley a fost gasit intins pe podeaua baii, chiar de catre logodnica sa, Ginger Alden. Conform medicului legist, Presely a cazut de pe toaleta si s-a tarat cativa metri inainte de a muri. Diagnosticul: atac de cord, provocat de un regim alimentar dezordonat, combinat cu efectul letal al medicamentelor pe care le lua de mult timp. In momentul mortii sale avea in sange nu mai putin de 14 substante diferite, dintre care numai cateva dintre ele erau suficiente sa doboare intr-o scurta perioada de timp, chiar si un om sanatos. Moartea regelui muzicii rock&roll a fost pronuntata oficial la ora 3:30 la Baptist Memorial Hospital.


Vestea s-a raspandit cu rapiditate, iar in scurt timp zona Graceland-ului a fost impanzita de fanii veniti sa-i aduca un ultim omagiu Regelui. Evenimentul era atat de “fierbinte”, incat presa era dispusa sa plateasca sume enorme de bani pentru o ultima fotografie cu Elvis. Una dintre rudele sale a cedat tentatiei si a primit suma de 18.000 de dolari pentru o poza care a facut ulterior inconjurul Pamantului. In mod asteptat, fotografia care a aparut pe coperta revistei National Enquier a facut ca acel numar al publicatiei sa fie cel mai vandut din toate timpurile. In data de 18 august a fost inmormantat in cimitirul Forest Hill din Memphis, alaturi de mama sa, insa a fost mutat ulterior in urma unei incercari de profanare a mormantului. Ramasitele sale si ale mamei sale au fost aduse la Graceland, devenit intr-un timp record un veritabil loc de pelerinaj pentru fanii sai, pentru copiii acestora si chiar si pentru nepotii lor.

In ultimii ani ai vietii sale, Elvis cheltuia aproximativ 1 milion de dolari anual pentru onorariile doctorilor si pentru atentiile catre acestia. La o asemenea suma, nu este de mirare de ce se gaseau oameni care sa ii ofere oricate medicamente cerea, fara a avea insa nevoie de ele. Pentru Elvis, faptul ca nu isi cumpara drogurile de pe strada ca orice drogat de rand il facea sa se simta mai bine. In mintea lui, nu facea decat sa urmeze tratamentele medicilor. Cauza mortii sale a constituit o controversa, deoarece nu era usor de acceptat faptul ca un personaj atat de fascinant era dependendent de medicamente, deci un om supus greselilor. Datele autopsiei indica un atac de cord provocat de regimul sau distructiv de viata.

Dead or alive…
Dupa moartea sa, o femeie, Gail Brewer Giorgio, a sustinut ca artistul personal a contactat-o pentru a-i marturisi adevarul despre inscenarea mortii sale. In urma acestor revelatii, Gail a scris o carte controversata in care pune la indoiala o multime de aspecte legate de moartea Regelui. Unul dintre acestea este legat de faptul ca imaginile autopsiei arata un corp mult mai slab decat era in viata Elvis, insa medicii au explicat imediat ca orice corp lipsit de organe interne ar arata la fel. Giorgio a mers mai departe cu afirmatiile care au tinut masele de fani in suspans, ridicand intrebari asupra falsificarii raportului autopsiei. In realitate, se pare ca Vernon Presley, tatal artistului a platit si a insistat ca partea cu abuzul de medicamente sa ramana un secret. Dee Prelsey, mama vitrega, a declarat ulterior ca dupa ce a vazut raportul si-a sustinut sotul in decizia de a acoperi partea cu supradoza de medicamente.


Insa cea mai exagerata “dovada” pe care Gail Giorgio a adus-o in fata publicului a fost o caseta inregistrata cu vocea lui Elvis in care acesta marturisea ca viata anonima pe care o duce nu este usoara si ca a fost nevoit sa isi lase o barba pentru a se deghiza. Pana in ziua de azi, femeia sustine ca “interviul” cu Elvis a avut loc dupa moartea acestuia, refuzand sa dea mai multe detalii, desi FBI-ul a confirmat faptul ca vocea de pe caseta apartine in realitate unuia dintre multii imitatori ai lui Elvis. Fervoarea cu care Gail Giorgio a sustinut continuarea existentei lui Elvis sub protectia anonimatului a fost motivata inca de la bun inceput de posibilitatea unor castiguri materiale considerabile, pe care i le-ar fi adus controversa starnita asupra unui subiect atat de popular. Ciudata alegere, daca tinem cont de faptul ca Gail Giorgio nu l-a intalnit niciodata pe Elvis in timpul vietii si cu atat mai putin dupa data de 16 august 1977.

Ca urmare a zvonurilor din ce in ce mai dese care faceau referire la moartea lui Elvis, Dr. Jerry Francisco, unul dintre medicii care au lucrat la autopsie a declarat: “Daca Elvis nu este mort, atunci inseamna ca se plimba fara organele sale interne, deoarece inima si creierul sunt depozitate in cadrul spitalului Memphis Memorial Hospital”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu