Eyes of Stars

Trecut…prezent…viitor…chipul reflectat în trei oglinzi paralele. Camelia Constantin

Trecut…prezent…viitor…chipul reflectat în trei oglinzi paralele.(Constantin C)

luni, 27 august 2012

Secretul si legea atractiei

Exceptional!!

Marketing spiritual – convingerile

Pasul urmator de dezvoltare personala si spirituala din momentul prezent, asa cum este el catre relitatea interioara si exterioara pe care o dorim. De la dorinta la realitate.
Evaluand ceea ce ne dorim si ceea ce nu ne dorim in viata ne putem evalua credintele. Este posibil sa nu ne dorim un lucru, sau mai multe, insa credinta noastra sa fie ca mai mereu ni se intampla, ca l-am avut dintotdeauna si face deja parte din noi, astfel nu se poate schimba. Intotdeauna exista o alta cale, niciodata nu e prea tarziu sa ne schimbam convingerile, ceea ce este un pas important in dezvoltarea personala. Daca am fost toata viata saraci (termenul este relativ, bineinteles) si avem credinta, convingerea ca lucrul acesta nu se poate schimba, ei bine, se poate. Dar trebuie schimbata convingerea mai intai. Pur si simplu asa functioneaza lucrurile.
Convingerile noastre devin realitate mai devreme sau mai tarziu daca urmam pasii urmatori:
Faceti o lista cu lucrurile pe care le doriti. Scrieti cum doriti sa fiti si ce va doriti sa aveti. Reciti lista si vedeti care scop va inspira cel mai mult, care va da cea mai mare energie.
Apoi refaceti lista si scrieti propozitiile din care sa reiasa ca aveti deja acele lucruri. “Vreau sa fiu mai slab” devine “Am deja greutatea pe care o doresc” (nr. de kg.) sau “vreau un salariu de X lei” devine “am deja salariul de X lei”.
Alcatuirea listei seamana intr-un fel cu plantarea semintei. Urmeaza apoi sa o udam, sa ii dam soare, sa o plivim si sa ii prmitem sa creasca.
Al treilea pas este clarificarea. Clarifica tot ceea ce iti doresti sa fi, sa ai.
    - delimiteza in sensul de indeparteaza credintele vechi, cele distructive si daunatoare. - nu privi lipsurile, priveste catre ceea ce doresti si hotaraste pentru tine ca ai deja
    - de fiecare data cand revin in minte scheme vechi de gandire, clarifica lucrurile, restabileste ca iti doresti si ai deja acel lucru
    - focusul pe directia de mers hotarata este crucial
    - orice raspuns la intrebarea “de ce nu ai ceea ce iti doresti” in afara de “stiu ca este deja in curs de a aparea in viata mea” este un semn ca nu ai inca claritatea de care ai nevoie.
Cateodata ceea ce ne dorim este un sentiment si nu un lucru, este chiar acel sentiment pe care un lucru ni-l ofera. De exemplu, cand ne dorim un articol vestimentar, nu ni-l dorim din nevoia pentru care imbracamintea a fost creata, pentru a ne acoperi, avem deja foarte multe haine, noi ne dorim de fapt sa traim sentimentul pe care ni-l ofera purtarea acelui lucru nou. Putem trai insa acel sentiment, chiar daca nu avem lucrul respectiv, si sentimentul va atrage acel lucru in viata noastra, pentru ca odata ce pasim pe acest drum de dezvoltare personala, realitatea noastra va fi in acord cu ceea ce simtim.
Energia pe care o transmitem este in acord cu rezultatul pe care il primim. Suntem clarificati in privinta scopului, nu ne mai razgandim, nu avem indoieli, atunci vom primi, si vom primi repede acele schimbari. Adica pur si simplu se vor intampla. Pentru ca realitatea din exterior se va schimba conform vibratiei si convingerilor noastre. Un om care se simte bogat si sanatos nu are cum sa fie sarac si bolnav.
Specialistii in marketing stiu ca oamenii nu actioneaza din motive logice, ci din motive emotionale. Iar emotiile au puterea de a crea ceea ce dorim. Energia lor te va apropia de ceea ce iti doresti si va apropia si acel lucru de tine. Pas cu pas. Pasul urmator, data urmatoare.

In procesul de creare a realitatii, vizualizarea este un instrument puternic. Il folosim de multe ori instinctiv atunci cand ne dorim un lucru si ni-l imaginam, ne gandim um ar fi sa-l avem. Vizualizarea este un gand puternic concentrat in imagini si ea genereaza sentimente puternice. Si sunt tocmai sentimentele puternice cele care atrag acel lucru catre noi. In momentul vizulizarii se emite un semnla puternic catre univers, acesta il preia si il trimite inapoi catre noi in forma in care ni l-am dorit, Pentru ca vizualizarea inseamna materializare.
Iata un studiu privind activitatea mentala, condus de Dr. Denis Waitley, introdus in programul de pregatire al sportivilor americani pentru Jocurile Olimpice: “am luat atleti de nivel olimpic si i–am pus sa parcurga probele sportive doar mental si i-am monitorizat cu echipamente sofisticate de biofeedback. In mod incredibil, aceleasi grupuri de muschi functionau identic in timp ce parcurgeau cursa mental, ca si atunci cand alergau efectiv pe pista. Cum e posibil asa ceva? Pentru ca mintea nu poate distinge daca faceti intr-adevar un lucru sau doar va antrenati, simulati. Participarea mentala este la fel de puternica precum actiunea fizica”.
Atunci cand vizualizati, sunteti cei care creeaza o realitate. Acea realitate proprie creata de voi va da sentimetul de bucurie, de recunostinta fata de ce aveti deja si sterge orice urma de lipsa sau de nevoie din emotiile voastre. Bucuria si multumirea ca aveti deja ceea ce va doriti prin procesul de vizualizare, deci emotiile acestea sunt cele care va aduc acel lucru dorit. Nerabdarea, indoiala, neincrederea, frica nu isi au locul, pentru ca aveti deja acel lucru.
“Sentimentul este cel care creeaza in realitate atractia, nu doar imagine sau gandul. Multi oameni gandesc: “Daca voi gandi pozitiv sau daca voi vizualiza ceea ce doresc, va fi suficient”. Insa daca faceti asta si nu aveti inca sentimentul prosperitatii, al besugului sau sentimentul dragostei ori al bucuriei, nu veti crea puterea atractiei”, spune Jack Canfield (Supa de pui pentru suflet)
Vizualizand ce dorim este si o modalitate buna de a discerne ce ne dorim cu adevarat. Este posibil sa ne dorim o masina pentru a putea obtine respectul si admiratia celor din jur. Dupa ce vizualizam ca o avem si obtinem si respectul celorlati vom vedea ca nu suntem mai fericiti in noua realitate imaginata de noi. Respectul celorallti ne face fericiti atunci cand suntem admirati pentru ceea ce suntem, nu pentru ceea ce avem, lucrurile materiale se pot strica, pierde, demoda, iar feicirea noastra nu va fi de durata. Daca insa masina pe care o orim ne ajuta sa usuram activitatile zilnice, atunci sentimentul de recunostinta este cu atat mai puternic, pentru ca vom castiga energie si timp mai mult pentru noi si apropiati-lucruri care sunt de valoare.
Atunci cand vizualizam ceea ce dorim este bine sa:
    - gandim in culori si imagini in miscare
    - sa ne includem in imaginile mentale create:noi suntem cei care traim ce ne imaginam
    - putem modifica ceea ce ne imaginam pana obtinem imaginea perfecta si in acord cu ce dorim
    - cand imaginam este bine sa implicam toate simturile (sa ne imaginam ca simtim gustul bun, mirosul, sunetul placute in tabloul imaginat)
recenzie secretul carteCartea Rhondei Byrne este poate cea mai citita dintre cartile care abordeaza tema legii atractiei, respecta regulile de baza ale marketingului, iar PR-i au fost multe nume mari si in domeniul spiritualitatii, dar si in media (vezi Oprah Winfrey). Legea atractiei, legea cauzei si efectului, legea rezonantei sunt toate principii de baza in spiritualitate, fac parte din acea invatatura care de mii de ani s-a transmis prin intermediul initiatilor si nu a fost facuta publica oamenilor de rand decat in ultima suta de ani, acum cand omul a evoluat suficient pentru a o putea intelege. Epoca Varsatorului este perioada marilor mistere revelate, in care oamenii luminati sunt ascultati si intelesi de tot mai multi dintre noi.
Principiul de baza in cartea Secretul este ca lucrurile asemanatoare se atrag. Gandurile, sentimentele, oamenii in general sunt energii polare, pozitive si negative care respecta principiile fizicii: pozitivul atrage pozitiv si negativul atrage negativ. Gandurile si sentimentele noastre reprezinta ceea ce suntem noi, ele creeaza polaritatea noastra, + sau -.
Cartea reprezinta un ghid despre cum poti atrage in viata ta toate cele materiale, a fost scrisa in America, destinata publicului de acolo, intruchiparea consumismului.
Cartea spune, iti poti dori orice, este suficinet pentru toti. Pasii pentru a obtine ceea ce doresti sunt cu atat mai usor de urmat cu cat persoana are mai multa incredere in fortele proprii, poarta mai putina vina pe umeri si crede foarte usor ce i se spune, are acea naivitate copilareasca, in sensul bun al cuvantului. Descrierea trimite cu gandul la imaginea pe care o avem noi fata de poporul american, nu? Lasand la o parte gluma, atunci cand vrem sa aplicam legea atractiei “ca la carte” (ca la cartea Rhondey Byrne), totul porneste din mintea noastra pentru ca apoi sa se manifeste in realitatea noastra. Inainte de toate insa este increderea ca va functiona, increderea si credinta.
Credinta se formeaza atunci cand un gand, o idee sunt repetare suficient de des sau atunci cand lucrul, teoria in cazul nostru, a fost deja verificata ca functioneaza. S-a intamplat vreodata sa ne gandim la o persoana si mai apoi sa ne sune, sau sa ne dorim sa mancam ceva anume si sa fim serviti sau sa avem ocazia sa mancam acel lucru, sau sa pornim la drum cu ideea ca vor realiza ce ne-am propus, chiar daca rational nu erau multe sanse si chiar sa infaptuim acel lucru? Daca ne verificam trecutul, sigur vom gasi momente in care am aplicat legea atractiei, chiar inainte de a sti ca ea exista si are si un nume. Toate insa sunt exemple ca am manifestat si experiementat inconstient legea atractiei. Cum ar fi insa sa o folosim constient, ca pe un mod de viata ?
Pe scurt, in ce consta si cum functioneaza. Pasii sunt usor de urmat, neincrederea ca ea functioneaza este insa primul obstacol care trebuie depasit, daca el exista. Daca nu….atunci inseamna ca iti acorzi libertatea de a fi creator, de a-ti folosi liberul arbitru in loc de a astepta orice ar aduce viata si ceilalti oameni pentru tine si iarasi important, alegerea pe care o faci sa fie facuta cu sufletul, cu iubire fata de fiinta divina care esti. . Deci:
    - Cereti! Este primul pas. Orice lucru, fizic sau spiritual. Nu de mai multe ori. O data. Ca si o comanda online.
    - Credeti! Credeti ca deja va apartine, ca deja ati primit. Actionati, vorbiti, ganditi ca si cum ati primit acel lucru. Sentimentul ca aveti deja acel lucru il va aduce catre voi. La inceput o sa va prefaceti, apoi va intra in obicei faptul de a gandi ca aveti acel lucru. Nu trebuie sa stiti cum veti realiza un anumit lucru, cum se va reodona universul petnru a vi se indeplini dorinta.
    - Primiti! Inchipuiti-va acum cum va veti simti atunci cand va sosi ceea ce ati cerut.Cand va simtiti bine va acordati pe frecventa corespunzatoare proriei dorinte, iar acest lucru va poate aduce ceea ce doriti in viata voastra.
Secretul de Rhonda Byrnes ne prezintă reflecţiile şi sfaturile unor oameni care au reuşit în viaţă, spre exemplu Bob Proctor, care ne dezvăluie : « Secretul vă dă tot ce doriţi : fericire, sanătate şi bunăstare » Dar, pentru a abţine toate acestea, trebuie să ştii ce vrei, să-ti doreşti din toată inima, să lupţi pentru realizarea visului, şi minunea se va realiza. Se produc « minuni financiare , minuni în domeniul vindecării unor boli fizice sau mentale, în obţinerea armoniei în relaţiile umane » ne impartăşeşte Michael Bernard Beckwith. De tot ce ni se intampla în viaţă suntem răspunzători, daca suntem curajoşi şi indrazneti, vom reuşi în viaţă pe când dacă suntem sceptici, temători, vom atrage spre noi doar nereuşitele, ghinioanele, astfel se intamplă potrivit legii atracţiei –ce dorim aia primim.
Secretul ne sfătuieşte să privim viaţa ca pe o luptă la care plecăm cu gandul de a câştiga, şi nu îndoindu-ne de reuşită. Şi cum poţi lupta decât având gânduri creatoare care sunt baza realizarilor tale. Îndepărteaza de tine orice traire negativă: furia, ura, frica, invidia, lacomia, toate acestea te vor duce la depresie, te vei vedea drept neputincios, înstrăinat şi izolat de cei din jur. Fii generos,iubeşte şi ajută pe cei apropiaţi, si iti vei atrage simpatie, iubire, şi recunoştinţa lor. Aceasta este decrisă ca fiind legea atractiei, ce funcţionează în aceeaşi măsura,mereu, pentru orice om, oriunde în lume.
Fii recunoscator pentru toate darurile primite şi pentru toate realizările tale, fii generos şi dăruieşte din ele, şi vei primi si mai mult in schimb : « Recunoştinţa este, în mod categoric, calea de a aduce mai multe în propria viaţa » (Marci Shimoff)
Secretul este o carte de referinţă pentru aceia care îşi doresc să afle mai mult despre legea atracţiei, şi care, folosindu-se de resursele proprii pot astfel urma sfaturile unor oameni care deja au reuşit să ajungă unde şi-au propus, sau chiar mai departe.
Adăugăm faptul că autoarea, foloseşte mărturiile unor personalităţi în domeniul autoeducării şi dezvoltării personale, printre aceştia aflându-se autori/life coaches precum Jack Canfield, Bob Proctor, psihologi precum John Gray, Denis Waitley, ori specialişti în fizica cuantică precum Fred Alan Wolf,Joe Vitale.Acestea sunt numai cateva dintre numele colaboratorilor la aceasta carte  care s-a bucurat de succes în întreaga lume, milioane de cititori considerănd-o o nouă biblie a gândirii pozitive.
    http://www.trilulilu.ro/petreradu1/c8bf35cf51dd6e
     http://www.trilulilu.ro/petreradu1/809697ce08ab2d

Un comentariu: